Darmowy portal ogłoszeniowy !

Polityka prywatności



Prezentowana Polityka Prywatności określa zasady przechowywania oraz dostępu do informacji na urzędzeniach końcowych Użytkownika za pomocą plików Cookies, które to służą do realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną na rzecz Użytkownika przez firmę Be First z siedzibą w Jaworznie wpisaną do centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej pod numerem: 6321987616 (43-600 Jaworzno, ul. Insurekcji Kościuszkowskiej 62/80).

I Definicje

1. Administrator - oznacza firmę Be First z siedzibą w Jaworznie wpisaną do centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej pod numerem: 6321987616 (43-600 Jaworzno, ul. Insurekcji Kościuszkowskiej 62/80.
2. Użytkownik - oznacza podmiot, z którym zgodnie z Regulaminem i przepisama prawa mogą być świadczone usługi droga elektroniczną, bądź z który zawarta jest Umowa na świadczenia usług droga elektroniczną.
3. Ogłoszeniodawca - oznacza Użytkownika który zapoznał się z regulaminem i akceptuje go w pełni oraz posiada w serwisie minimum jedno ogłoszenie.
3. Portal - oznacza niniejszą stronę internetową dostępną pod adresem https://ogloszeneo.pl pod którą Administrator prowadzi serwis internetowy.
3. Urządzenie - oznacza urządzenie elektroniczne za pośrednictwem, którego Użytkownik uzyskuje dostęp do Portal.
4. Cookies - oznacza dane informatyczne, w szczególności niewielkie pliki tekstowe, zapisywane oraz przechowywane na urządzeniach za pośrednictwem których Użytkownik korzysta ze stron internetowych Serwisu.
5. Cookies Zewnętrzne - oznacza Cookies zamieszczane przez partnerów Administratora za pośrednictwem Portalu

II Ogólne zasady dotyczące postępowania przez administratora z danymi osobowymi Użytkowników

1. Administrator nie udostępnia osobom trzecim danych osobowych, adresowych Użytkowników bez ich wyraźniej zgody. Jedynym przypadkiem gdy będziemy zobowiązani do udostępnienia danych będzie wniosek sądu, prokuratury, policji czy też organu prawnego.
2. Jedynym warunkiem wykorzystania do celów marketingowych danych podanych przez Użytkownika jest wyraźna zgoda Uzytkownika
3. Użytkownik pozostaje anonimowy do momentu wykonania minimum jednej z następujących czynności: założenie konta, dodanie ogłoszenia, uzupełnienie formularza kontaktowego bądź, wysłanie wiadomości przez Portal lub wysłanie swojego CV do ogłoszeniodawcy. 4. W przypadku dodania ogłoszenia w którym znajdują się dane osobowe w rozumieniu Utawy z dnia 29 sierpnia 1997 oraz w przypadku chęci wypromowania swojego ogłoszenia Użytkownik wyraża zgodę na gromadzenie i przetwarzanie danych osobowychw rozumieniu Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. nr 101 poz. 926 z późn. zm.). Podane informację służą tylko i wyłącznie w celu poprawnego wyświetlania ogłoszenia lub w celu wypełnienia obowiązku podatkowego( wystawienie dowodu sprzedaży (paragon lub faktura VAT). W związku z czym Administrator zastrzega sobie prawo do udostępnienia zebranych danych swoim parnerom strategicznym oraz handlowym, jedyni w celach opisanych powyżej. 5. W przypadku wysłania swojej aplikacji CV do ogłoszeniodawcy użytkownik świadomie i zgodnie z regulaminem potwierdza iż zapoznał się z treścią ogłoszenia oraz akceptuję wysłanie swoich danych osobowych do firmy która umieściła swoje pełne dane w treści ogloszenia i tym samym staje się Administratorem wszelkich danych które zostal umieszczone w wysyłanym pliku

III Rodzaje wykorzystywanych cookies

1. Stosowane przez Administratora pliki Cookies występujące na łamach Portalu są bezpieczne dla końcowego Urządzenia Użytkownika, w Szczególności tą droga nie jest możliwe przedostanie się do Urządzeń Użytkownika złośliwego oprogramowania, wirusów i pokrewnych aplikacji. Wspomnianie pliki Cookies umożliwiają wykryć oprogramowanie wykorzystywane przez Użytkownika oraz jego zasoby w celu dopasowania Portalu indywidualnie pod każdego Użytkownika. Pliki Cookies zawieraja nazwę domeny z której pochodzą, czas ważności (date i godzinę do której plik będzie przechowywany na Urządzenia) oraz przypisaną Wartość niezbędną do poprawnego dostosowania interfejsu użytkownika. 2. W Portalu wykorzystywane są dwa rodzaje plików cookies:
1.1 Cookies trwałe: są to pliki przechowywane na Urządzeniu Użytkownika i pozostające do momentu ich skasowania. Należy pamiętać iż używanie naszych trwałych plików Cookies nie pozwala na jakiekolwiek pobieranie,przetwarzanie danych osobowych ora informacji poufnych.
1.2 Cookies sesyjne: są to pliki przechowywane na Urządzeniu Użytkownika i pozostające do momentu ich skasowania. Skasowanie plików odbywa się w momencie zakończenia sesji danej przeglądarki, bądź wylogowania się z Portalu. Wyłączenie komputera może nie spowodowac usunięcie pliku Cookies (zależne jest to od ustawień przeglądarki Użytkownika). Należy pamiętać iż używanie naszych tymczasowych plików Cookies nie pozwala na jakiekolwiek pobieranie,przetwarzanie danych osobowych ora informacji poufnych.
1.3 Użytkownik ma możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostepu plików cookies do swojego Urządzenia. W przypadku skorzystania z takiej opcji korzystanie z Portalu będzie w dalszym ciągu możliwe, za wyjątkiem funkcjonalności które wykorzystują pliki cookies i nie ma możliwośc technicznej w inny sposób zaimplementowac danej funkcjonalności.

IV Cele w jakich wykorzystywane są pliki cookies

1. Administrator własne Cookies wykorzystuje w następujących celach:
1.1 Zapewnienie bezpieczeństwa oraz niezawodności Portalu
1.2 Badań, Analizy oraz Audytu oglądalności - za pomocą tego rozwiązania anonimowo tworzymy statystyki które pomagają nam dużo lepiej zrozumieć w jaki sposób Użytkownicy korzystając z Portalu, dzięki czemu możliwe jest ulepszenie doznań Użytkownka końcowego poprzez zastosowanie lepszych rozwiązań.
1.3 Realizacji procesów niezbędnych do zapeniwnieniaa pełnej funkcjonalności: dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Serwisu. W szczególności pliki te pozwalają rozpoznać podstawowe parametry Urządzenia Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb.
1.4 Uwierzytelnianie Użytkowników w Portalu: przez to należy rozumieć utrzymanie sesji Użytkownika Portalu (moment w którym Użytkownik jest zalogowany), dzięki temu rozwiązaniu Użytkownik nie musi co odświeżenie strony się ponownie logować przy pomocy swojego loginu i hasła. Dodatkowo pliki cookie umożliwiają poprawną authentyfikację i poprawiają bezpieczeństwo aby każdy użytkownik mógł zarzadzać tylko swoimi danymi.
1.5 Zapewnienie lepszych wrażeń korzystania z Portalu - dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Serwisu.

V Administrator Usługi wykorzystuje pliki cookies zewnętrzne w następujących celach:

2.1. Prezentowania treści multimedialnych na stronach internetowych Serwisu, które są pobierane z zewnętrznego serwisu internetowego, np. youtube.
2.2. Zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych, np. Google Analytics.
2.3. Prezentowania reklam dostosowanych do preferencji Użytkownika z wykorzystaniem narzędzia internetowej reklamy, np. Google AdSense.
2.4. Zalogowania do serwisu za pomocą serwisu społecznościowego, np. Facebook.com.
2.5. Wykorzystania funkcji interaktywnych w celu popularyzacji Serwisu za pomocą serwisów społecznościowych, m.in. takich jak Facebook.com, Pinterest.com.

VI Możliwości określenia warunków przechowywania lub uzyskiwania dostepu przez pliki Cookies

1. Każdy Użytkownik może w własnym zakresie dokonać zmian dotyczących przechowywania plików Cookies, omawianych zmian Użytkownik może dokonać w każdym momencie poprzez określenie warunkunków i uzyskanie dostępu przez pliki Cookies do Urządzenia Użytkownika. Zmiany ustawień o których mowa należy dokonać za pomocą ustawień przeglądarki intternetwej. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szcezgólności w taki sposób aby blokowac automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej, badź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu Cookies na urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informację o możliwości i sposobie obsługi plików Cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
2. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies za pomocą dostępnej funkcjonalności przeglądarki internetowej której używa.
3. Ograniczenie plików Cookies wykorzystywanych na łamach portalu może wpłynąć na niektóre funkcjonalności które są dostępne na stronie internetowej Portalu.

VII. Newslettery

1. Wyrażenie zgodny podczas rejestracji konta w sklepie lub w późniejszym czasie na otrzymywanie drogą mailową oraz poprzez SMS bezpłatnych newsletterów daje prawo Administratorowi do okresowego wysyłania użytkownikom Serwisu informacji o nowościach, promocjach, wyprzedażach, konkursach, kolekcjach, wydarzeniach lub każdych innych informacji związanych z działalnością sklepu.
2. Otrzymywanie newsletterów można w każdym momencie anulować, wystarczy kliknąc na mailu z ofertą handlowym kliknąc na łączę "wypisz się".
3.Administrator zastrzega sobie prawo do:
  • usunięcie konta użytkownika który naruszył Regulamin Portalu
  • chwilowe wyłączenie usługi newslettera ze względów technicznych
  • nieuargumentowanego zaprzestania świadczenia usługi newslettera po uprzednim powiadomieniu jego użytkowników